Szolgáltatások

 Pálma Panzió
Sopron, Kölcsei Ferenc utca 2.
+36 30 8410 250
palmapanzio@gmail.com

WELLNESS

Áraink 2 órás szolgáltatási  időintervallumban:

 Finn szauna: 5.000 Ft/fő/2 óra (4 fő befogadására alkalmas)

Infra szauna: 5.000 Ft/fő/2 óra (2 fő befogadására alkalmas)

Sókabin: 2.500 Ft/fő (6 fő befogadására alkalmas)

Fürdőlepedőt, törülközőt térítés ellenében biztosítunk.

 

 

TEREMBÉRLÉS

Terem bérlésére a Pálma Panzió haljában van lehetőség.

Tágas és világos, vetítésre sötétíthető helyiséget tudunk bérbe adni. A helyiségben 30 fő bőségesen helyet tud foglalni, igény szerint a helyiségben speciális kivetítő szerkezet is bérelhető, Internet kapcsolattal együtt. Büfé jellegű, hűtést nem igényelő ételek kiszolgálására van lehetőség. Üdítőital és kávé fogyasztására pedig a helyiség jellegéből adódóan is lehetőséget tudunk biztosítani. Étel felszolgálását catering szerizzel tudjuk biztosítani, külön megegyezés szerint.

Minden megkezdett terem használati óra: 12.000 Ft

 

Kávé és üdítő vegyes kínálat igény szerinti üdítőkből:

1.500.-Ft/fő-től

 

Egyedi apró süteményes kínálatunk, mini, eldobható tálcákon vagy igény szerint más felszolgálással is:

 

6.000 Ft-tól

 

Süteményeket egyediben tudnuk ajánlani, vajas sós és édes termékeket is.Speciális mini szendvicset, egyediben tudunk ajánlani, ígény szerint.

 

 

Pálma Sopron Panzió terembérlés Sopronban

 

Néhány hasznos tapasztalat a sókabinról

Sókamra, sókabin Sopronban Pálma Sopron Panzió

Sókamra, sókabin Sopronban Pálma Sopron Panzió

 

A sókristályok életfontosságú negatív ionokat adnak le a kabin levegőjének. A túltengésben lévő pozitív töltésű ionok felelősek nagy részben krónikus betegségek kialakulásáért, fizikai és lelki kimerültségünkért.

A sóbarlang jótékony hatásait már több, mint 150 évvel ezelőtt felfedezték, méghozzá egy véletlen kapcsán. Ekkoriban a sóbányákban még elítélt rabokat dolgoztattak, és megfigyelték, hogy a kemény fizikai munka dacára akár 10-15 évvel hosszabb ideig éltek, mint szabad társaik. Ma már tudjuk, hogy a sóbarlang levegőjében a só lebegő, finom porként van jelen, amely megszűri a légteret az allergénektől és káros baktériumoktól. Ez a rendkívüli tisztaságú levegő elsősorban a légzési panaszokkal küzdőknek segít a gyógyulásban, a tünetek enyhítésében.

A sókabinban levő telített sóoldat, amely csak természetes anyagokat tartalmaz, képes a sóbarlangok klímájának mesterséges előállítására.

A só mind kémiai, mind fizikai szempontból semlegesítő és kiegyenlítő hatású.

Gyógyító hatásán kívül a stresszoldásra, relaxációra illetve a jó közérzetre hat.

Az oldat a helységben 70-80-os relatív páratartalmat hoz létre, megszünteti a szennyező anyagok jelenlétét.

A terápiáshasználat során kedvezően befolyásolhatjuk a következő betegségeket:

-Asthma bronchiale
-Krónikus hurutos orr-, torok és gégegyulladás
-Krónikus és visszatérő arcüreg- és homloküreg-gyulladása
-Orrpolip
-Krónikus hörgőgyulladás
-Hallójárat és középfülgyulladás
-Krónikus tüdőgyulladás
-Porártalom
-Különböző típusú allergiák, túlérzékenység
-Bőrbetegségek
-Neurózis, kimerültség, stressz, csökkent ellenálló képesség
Különösen alkalmas bőr-és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sószobákban, sóbarlangokban végzett vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, a szénanátha, alvási zavarok, allergiák, neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.
A sókabint gyermekek, terhes anyák, mindenki használhatja korára vonatkozó korlátozás nélkül.

Tudta – e, hogy

 az emberi test több mint 70 %-a víz.
 Már több mint száz évvel ezelőtt bebizonyították (Dr.Wilhelm Schüssler) hogy az emberi holttest elégetésekor keletkező hamu azon ásványi sók összessége, melyből az emberi test felépül.
 Az anyaméhben levő magzatvíz egy 37°C-os 1 %- s só oldat.
 A vér és a könny 1 %-os sóoldat, ami azonos az őstenger só koncentrációjával.
 Az emberi agy 90 %-a víz.
 Só nélkül az emberi agy nem lenne képes egyetlen egy gondolat megformálására sem.

Az emberi szervezet vízből és sóból áll. 

 

A só alatt, nem a mindenki számára ismeretes, finomított konyhasót értjük, hanem a természetben előforduló természetes egységében meghagyott sókat, bányászott sók illetve tengeri só. Só és só között nagy minőségbeli különbség van, aszerint, hogy milyen minőségben és mennyiségben tartalmazzák a különböző elemeket. Ugyanis a természetes egységében meghagyott sókban megtaláljuk a periódusos rendszer mind 92 természetes elemét, kivéve a nemesgázokat. A természetes egységében meghagyott só nemcsak a nátrium – kloridot tartalmaz, hanem a másik 82 elemet is.

Ha só kristályt egy pohár vízbe teszünk, az feloldódik. A végtermék egy sóoldat, amely se nem só, se nem víz. Ha ezt az oldatot hagyjuk elpárologni, újra visszakapjuk a só kristályokat. A só, ezen képessége teszi lehetővé, hogy a szervezetünknek a sót nem kell felbontania. Minden nemű élelmiszert először fel kell bontanunk építő elemeire, hogy abból valami mást, ujjat képezzünk.

A keményítő átalakul cukorrá, fehérje aminosavakká, a zsír glicerinné. A só marad só, ionos formájában, a sóoldatból mindig közvetlenül a rendelkezésünkre áll. A só koncentráció biztosítja a vérplazma állandó ozmotikus nyomását, amely a vér és szövetek közötti anyagcserét teszi lehetővé.

A só nélkül nem lennénk képesek egyetlenegy gondolat megformálására sem, ugyanis az idegrostok csak akkor képesek az impulzusok továbbítására, ha a sóban levő Kálium és Nátrium elemek jelen vannak. A só egy élelmiszer különleges képességekkel és tulajdonságokkal, melyek az élethez szükségesek. A természetes egységében meghagyott kristálysóban megtaláljuk mind azt, ami esetleg hiányzik szervezetünknek pl.: nyomelemek, frekvenciaminta. Azt hogy a só életfontosságú, már őseink is tudták. A só lelőhelyeket mindig gondosan őrizték, aki a sóval rendelkezett annak hatalma és pénze volt. A sót fehér aranynak is nevezi.

Pálma Panzió

Vendégkönyv

Egyszerűen szuper hely. Tiszta, modern, szép, barátságos. A tulajdonos kedves, közvetlen, segítőkész. Csak ajánlani tudom
Éva

Gyönyörű modern berendezés,tágas kifogástalanul tiszta fürdőszoba. Az ágyak kényelmesek az ágynemű hófehér.A tulajdonos végtelenül kedves és segítőkész. Öröm volt ott tartózkodni. Nagyon köszönjük!
Krisztina

Teljesen korrekt ár-érték arány, tiszta szoba, közvetlen tulaj. Minden megfelelő!
Bence

Modern. Nagyon Tiszta. Jó ár-érték arány.
Nikoletta

Pálma Panzió

Szolgáltatások

ingyenes WiFi
ingyenes parkolás a panzió környékén
finn szauna
infra szauna
sókabin
autóbérlés
E-Bike bérlés
E-Roller bérlés
kerékpár bérlés
Látogasson el hozzánk!

Szobafoglalás

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore

+36 30 8410 250
Sopron, Kölcsei Ferenc utca 2.
palmapanzio@gmail.com